تفاوت کابل شیلد دار با سایر کابل ها این است که کابل های شیلد دار دارای لایه محافظتی داخلی هستند که کابل های شیلد دار را در برابر امواج خارجی و تداخلات الکتریکی(نویز) مقاوم میکنند.
این نوع کابل ها برای انتقال سیگنال های آنالوگ و دیجیتا استفاده میشوند که میتوان بی صورت زیر آن ها را دسته بندی کرد.
1- کابل افشان شیلد دار
2- کابل شیلد دار صوتی
3-کابل شبکه شیلد دار
4-کابل awg شیلد دار
5-کابل های نسوز شیلد دار
6-کابل هی فرمان شیلد دار
از فواید کابل های شیلد دار میتوان به این موضوع اشاره کرد که در مدار های کنترل اگر از این کابل ها استفاده نشوند به علت وجود نویز در مدار پارامتر ها دچار اختلال میشوند و سیگنال های ارسالی با خطا رو به رو میشوند.
سیم شیلد
سیم شیلد برای اتصال کابلهای Coaxial استفاده میشود. این نوع سیمها برای سیگنالهای RF، آنتنهای رادیوهای غیر حرفهایی، اتصال کابلهای کواکسیال تک هادی، سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال ویدئویی داخلی و دستگاههای تست الکتریکی کاربرد دارند. همچنین سیم شیلد برای فرکانسهای بالای 4 و 2 گیگاهرتز مناسب است.
در چه مکان هایی از کابل شیلد استفاده میشود؟
کابل شیلد در مکان هایی اسفاده میشود که در این مکان ها نویز وجود دارد یا بار الکتریکی در این مکان ها بالا است برای مثال میتوان به دکل های مخابراتی و پست های برق با ولتاژ بالا اشاره کرد.
با توجه به این نکته میتوان به این نتیجه رسید که استفاده از سیم و کابل های شیلد در ساختمان های مسکونی خیلی کارایی ندارد ولی نکته ای که وجود دارد شما با استفاده از سیم و کابل شیلد در ساختمان میتوانید از ایجاد نویز در آینده در سیاختمان مسکونی جولوگیری کنید.
با توجه به نکته ای که گفتیم امروزه در بسیاری از ساختمان ها جدید از سیم و کابل شیلد دار استفاده میشود.